Ön itt jár: > Kezdőlap > Ádám: Orsi, csinálj nekem egy új tokot! :)

Ádám: Orsi, csinálj nekem egy új tokot! :)

Osvalt Orsi 2016-02-06 14:36:08

 

Ádám kérése a következő volt. Samsung Galaxy S5 készülékére egy olyan dizájnt kér, amin valami olyasmi szöveg van, hogy "vállalkozok és büszke vagyok rá" és legyen rajta egy sárkány is, mert az a totemállatja.

- Okés.... De mit akarsz ebből pontosan kihozni, hogy imádsz vállalkozni?

- Nem teljesen, inkább azt, hogy egy harcos vagyok...

- Harcos vagy, aki vállalkozik és büszke rá?

- Igen, de nem tudom pontosan meghatározni, hogy mit is szeretnék.-

- Rendben Drágám, amikor leülök a gép elé, akkor alkotok Neked egy tokot, de így a kocsiban ülve, nincs intuícióm.... bele kell élnem magam...

Leültem a gép elé és elkezdtem képeket nézegetni. Sárkányos, Tetkós sárkányos, kerestem különböző kifejezéseket arra, hogyan is tudnám azt a gondolatvilágot megfogni, amit Ádám sem tudott jól megfogalmazni?

Egy újabb kulisszatitok következik! :)

Tudod hogyan szoktam alkotni? Hogyan szoktam elkészíteni az egyedi tokokat, amit kértek tőlem? Először is megnézem a képet. Megpróbálom elképzelni azt, hogy hogyan készült, mi a kép üzenete, miért szeretnéd pont ezt a képet a tokon látni. Elkezdek érzelmileg ráhangolódni. Amikor ez megvan, akkor elkezdem átalakítani a képeket, vagy hangulatot adni neki. Esetleg sajátos háttért, amitől élőbbé válik.

Ezért fordulhat pl. elő olyan, hogyha egy nap nagyon sok egyedi megrendelés érkezik, akkor a nap végén, amikor már minden "lecsendesedik", akkor készítem el az a saját fotós kérésedet, nem pedig a nap közepén.

Ugyanis az alkotás az teljesen más szellemiséget kíván meg, mint az, hogy megnézzük, mi a helyzet a megrendeléseddel. Az utóbbi operatív munka és nem kedvez az alkotásnak. És vannak nagyon intenzív időszakok, amikor mindenki azon dolgozik, hogy a megrendeléseket teljesíteni tudjuk határidőre.

Alapelvem, hogy minden egyedi kérésre odafigyelünk és nem "szalagmelós" szaga lesz. Nem akarom, hogy "egyen" tokok készüljenek, mert az olyan hogy is mondjam, snassz. Persze nekem is vannak kedvenc motívumaim, eszközeim, de folyamatosan újakat tanulok alkalmazok, vagy heurékáim támadnak :) Úgyis Te, Kedves Vásárlóm mondod meg, hogy az ötletem tetszik vagy sem. Ezért kapsz illusztrációkat.

Nade visszatérve Ádámra és az ő tokjára....

Sokat variáltam, sokat keresgéltem, majd összehoztam ezt :) Nem csak a tokot kellett volna lefotóznom, hanem az arcát is, amikor meglátta! Annyira szuper lenne, ha a Ti arcotokat is láthanám, amikor kezetekben tartjátok a tokot, amit készítettem Nektek! :)

Hogy megértsd, hogyan készítem neked:

- Ádám ódzkodik attól, hogy férfi, főleg meztelen férfi legyen a tokján :) Mégis akkor hogyan került fel ez a kép a tokjára és miért örült neki? Mert Tom Hardy és a Warrior című filmről van szó. Ha nem láttad még a filmet, nos.... itt az ideje pótolni... mondjuk úgy nagyjából MOST. :)

- A Work Hard, Fight easy kifejezés (dolgozz keményen, harcolj könnyedén) az élet minden területén érvényesül: az edzésben, ami az első mondhatni "nyilvánvaló" üzenete. De mondok egy példát: itt vagyok én. Pénzügyes múltammal, soha nem használtam, tanultam photoshoppolni, alkotni stb. Eléggé reál oldalról érkeztem.... :) (bár a természetem mindig is Szíves Maci volt, nagyon is humán). Ha ezt az egészet magamra fordítom, akkor elmondhatom, hogy az elmúlt 2,5 évben nagyon keményen dolgoztam azért, hogy egyre jobb és jobb legyek a dizájnolás terén. Minden nap alkottam valamit. MINDEN NAP! Több ezer, ha már nem 10.000 dizájn született meg a kezeim között és ennek kb 20-30%-a egyedi kérés volt! Vagyis nem fogod megtalálni a katalógusban, mert megrendelésre készült. Hogy most könnyedén megy a "küzdelem"? Persze! Mert keményen dolgoztam! :) (a félreértések elkerülése végett, az, hogy alkotok nekem nem küzdelem, maximum a tanulás, hogy akkor is leüljek csinálni, amikor legszívesebben egy adag popcornnal elnyúlnék az ágyon :D )

Szóval.... Neked hogy tetszik a végeredmény? :D

Írd meg nekem!

E-mail címem: orsolya.osvalt@beubeinfinity.hu

Szeretettel:
Orsi